Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Afkopen Dela uitvaartverzekering


11 maart 2013

Vraag nummer: 33874

Wij zijn sinds 1991 verzekerd voor de uitvaart bij Dela.
Nu wij hebben vernomen van goede vrienden dat we niet vrij zijn in het kiezen van een uitvaart ondernemer, zijn we genoodzaakt onze verzekering op te zeggen, c.q af te kopen.
Nu heb ik in de voorwaarden gelezen dat het gespaarde geld in in een depositofonds wordt gestort, en pas bij overlijden wordt uitgekeerd.
Is dit terecht, en kan ik hier onderuit?
Alvast bedankt voor uw antwoord.
Met vriendelijke groet,
Marcel Brasser.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Deze adviesrubriek gaat over de regelgeving voor begraven en cremeren.
U kunt uw vraag beter plaatsen in de adviesrubriek voor vragen over verzekeringen. Zie de pagina Advies over uitvaartverzekeringen.

Zie ook: Mag je voor de uitvaart een andere uitvaartondernemer in de arm nemen dan bij wie je verzekerd bent?


Maar ik vraag mij eerlijk gezegd wel af waarom u de verzekering zou willen opzeggen. Wat is er op tegen om de uitvaart door Dela te laten verzorgen? Dela heeft een uitstekende staat van dienst. Ook uit eigen ervaring (zoals met de uitvaarten van mijn grootouders), kan ik zeggen dat uitvaarten keurig geregeld werden.
Maar dat geldt gelukkig voor nagenoeg alle uitvaartverzekeraars en uitvaartondernemingen. Het aantal klachten over uitvaarten is, afgezet tegen het hoge aantal uitvaarten in Nederland, erg laag.

Nu kan overal wel eens wat mis gaan. Bijvoorbeeld bij de uitvaart van mijn moeder (door een lokale onderneming, niet Dela) werd een verkeerde kist geleverd. Omdat dit een half uur voor de uitvaartdienst bleek, kon de fout niet hersteld worden. Vergissingen en fouten zijn helaas nooit uit te sluiten.

Het is wel belangrijk om de uitvaart te regelen met een uitvaartleider waar je vertrouwen in hebt en waar je goed mee kunt overleggen. Maar dat kan bij Dela natuurlijk ook. Het voordeel van een wat grotere of grote organisatie zoals Dela is, dat wanneer het met de ene uitvaartleider niet zo goed klikt, je om een ander kunt vragen.

Ik geef het u maar als gedachte mee. Het lijkt mij niet verstandig om (te) snel een bepaalde verzekering op te zeggen. Bij een andere verzekeraar heeft men in principe dezelfde situatie.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >