Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Uitvaart in een drakenboot 2


16 mei 2018

Vraag nummer: 54953

Betekend dit dat buiten de territoriale wateren van wat voor land ook dit wel toegestaan is. Want dit heb ik in het verleden bij Dela gevraagd om te gaan doen. Ik betaal daar al lange tijd aan.

Antwoord:

Geachte heer,

Grappig dat u deze vervolgvraag stelt. Ik had mij gisteren namelijk dezelfde vraag gesteld, of dit buiten de territoriale wateren wel toegestaan zou zijn. Maar ik heb die vraag niet behandeld omdat ik er geen antwoord op heb.

Buiten de Nederlandse territoriale wateren geldt de Nederlandse wet niet. Maar ik vermoed dat er internationale verdragen zijn over de vervuiling van (zee)water. En dan is er ook nog eens een heel bijzondere tak van sport in het recht: het zeerecht. Daar weet ik helemaal niets van. Maar ik vermoed wel dat er regels zijn waardoor dit niet kan. Er kan bijvoorbeeld worden opgetreden tegen olievervuiling op zee.
Anderzijds is het zo dat als de drakenboot die u in gedachten hebt, een Nederlandse is, of althans onder Nederlandse vlag vaart, dan geldt de Nederlandse wet daar wel. Ik vermoed dat de boot die u in gedachten hebt, geen formaat heeft waardoor die onder een vlag zou moeten varen.
Maar ik weet het dus niet.

Ik heb evenwel nog een idee. Misschien is in sommige landen een 'zeebegrafenis'(het overboord zetten van een overledene) mogelijk. Ik meen dat dat in Engeland het geval is. Op Nederlandse schepen is het alleen in geval van nood toegestaan. Maar als het in Engeland kan, zou ik mij kunnen voorstellen dat het zou kunnen in de vorm van een vikingen-uitvaart.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie bepaalt of iemand wordt begraven of gecremeerd?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE