Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Hoe zit het met de kosten van opbaren in eigen kamer bejaardenhuis?

15 mei 2012

Vraag nummer: 28272

Geachte heer,
Enkele maanden geleden is onze moeder overleden in het bejaardenhuis waar ze al een hele tijd woonde. 9 jaar eerder overleed onze vader, wij hebben hem tot het laatste moment thuis verzorgd en tevens afgelegd en opgebaard. We hadden daar een dierbare mooie herinnering aan en besloten daarom dit bij onze moeder ook zo te doen.
Alles rondom dit opbaren hebben wij als kinderen samen gedaan.
Zelfs het huren van een koelsysteem en het dagelijks controleren of alles nog netjes werkte en in orde was, deden we zelf.
Nu hebben we echter een factuur ontvangen voor de kosten van het opbaren van ca. € 350,=.
Bij navraag hierover kregen we als antwoord dat deze kosten bedoeld waren voor het verblijven van mijn moeder in haar kamer.
Terwijl deze bij mijn weten al voor de hele maand betaald was.
Kunt u over deze zaak iets zeggen?

Met vriendelijke groet,
L.Franssen

Antwoord:

Geachte heer,

Nee, mij lijkt het ook vreemd. Als voor de hele maand gewoon al huur betaald wordt, zie ik geen reden om extra te betalen voor de opbaring. Dat lijkt mij gewoon gebruik van de kamer. Ik zie geen reden om dubbele huur te betalen.

Alleen als men eventueel extra handelingen verricht, zie ik reden voor een rekening. Vergelijk bijvoorbeeld vraag Kosten opbaring in verzorgingshuis.

Ik zou in uw geval vooralsnog niet betalen, protesteren, aangeven dat het voor het gebruik van de kamer niet uit maakt of uw moeder er nog gewoon woonde of opgebaard ligt. En dan maar eens afwachten of men behoorlijk kan motiveren waarom er extra kosten zouden zijn. Misschien zijn er algemene voorwaarden waar u aan gebonden bent, maar dat moet men u dan eerst maar eens laten zien.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Vragen zoals: Wat mag in de kist mee begraven worden?

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder