vraag 50657: We hebben geen opdracht gegeven tot dna onderzoek, dat heeft de forensische recherche gedaan. Het is voor de polit" />

Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kosten mortuarium bij verwerpen erfenis vervolg 50657 (lijkvinding)


8 mei 2017

Vraag nummer: 50660

Toevoeging bij vraag 50657:
We hebben geen opdracht gegeven tot dna onderzoek, dat heeft de forensische recherche gedaan. Het is voor de politie van belang om zeker te weten dat ze met de juiste persoon te maken hebben.
Reden voor onderzoek is dat hij al langer in de woning lag, voordat hij werd aangetroffen, en hij niet meer te identificeren was.
We hebben uiteraard wel meegewerkt, anders zou het onderzoek niet mogelijk zijn.
Geeft dit een ander antwoord op de vraag?

Antwoord:

Geachte heer,

Dan is sprake van lijkvinding. Dat had u wel eerder moeten opmerken. Zoiets had een belangrijk verschil in het antwoord kunnen maken.

Maar deze aanvulling doet mijn antwoord niet veranderen. Mijn antwoord was: 'Wie opdracht geeft voor onderzoek, moet de kosten en de daarmee samenhangende kosten betalen'. Als de forensische recherche opdracht gaf, moet die de kosten betalen.

Als u en andere familie de uitvaart niet wilt of kunt betalen, moet u nergens opdracht voor geven of nergens mee instemmen. Dat wil zeggen: er alleen mee instemmen dat de recherche onderzoek doet op haar kosten. Niet op de uwe. Leg dat schriftelijk vast in brieven of e-mails aan de recherche en andere betrokkenen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Naschrift:
Ik kreeg ook nog een zinvolle aanvulling van een eigenaar van een mortuarium: vraag nummer 50712 'Kosten mortuarium bij verwerpen erfenis vervolg 50660 (lijkvinding)'.TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wat mag in de kist mee begraven of gecremeerd worden?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >