Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Schulden opa en toch zijn uitvaart regelen


20 maart 2012

Vraag nummer: 27898

Mijn opa zal over niet al te lange tijd komen te overlijden maar heeft geen uitvaart verzekering. Nu heb ik zelf contact opgenomen met een uitvaart verzekering om deze direkt te laten regelen na overlijden. Nu ben ik dus de opdrachtgever en zal ik dit ook zelf betalen. Zijn kinderen willen overal afstand van doen zelfs van de uitvaart.
Nu is mijn vraag ben ik nu dan ook direct verantwoordelijk voor de eventuele schulden die hij nog heeft en alle administratieve rompslomp of ben ik daar sowieso niet voor verantwoordelijk?
Alvast bedankt voor uw antwoord.
M.v.g curly

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ja, u kunt de uitvaart regelen, zonder aansprakelijk te zijn voor schulden en voor de rompslomp van het afwikkelen van de nalatenschap.
Zie vraag Aansprakelijkheid (begrafenis regelen maar niet aansprakelijk zijn voor eventuele schulden) in de lijst van Meest gestelde vragen.
Zie ook tientallen vergelijkbare vragen in de subrubriek 'Kosten uitvaart'.

Als kleinkind bent u ook geen erfgenaam en ook niet aansprakelijk voor schulden, behalve wanneer uw vader of uw moeder (het kind van uw opa, ik weet niet of dat uw vader of moeder is) niet meer leeft of afstand doet. Dan wordt u erfgenaam in plaats van uw ouder.
Zie voor vragen over het erfrecht de notariele adviesrubriek.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE