Niet alle kosten vergoed door verzekering


2 mei 2016

Vraag nummer: 46017

Mijn man is vorig jaar overleden . En toen heb ik een andere uitvaartvereniging gebeld ( Eefting ) Wij waren verzekerd bij de ( Dela ) Dus nu zijden ze dat nu niet alles gedekt werd . Ik heb nu zelf 2300 Euro bij moeten betalen . Ik heb nu de rekening bij de belasting aangifte gedaan . Nu zeggen ze dat ik dit niet weer krijg . Ik vraag me of klopt dit wel ???
Vriendelijke groet
X

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Inderdaad is het vaak zo dat als u bij uitvaartverzekeraar A verzekerd bent, maar bij ondernemer B de uitvaart laat regelen, u niet alle kosten vergoed krijgt door A. Dan had u maar naar A moeten gaan, wat ook in de voorwaarden staat.

Wij waarschuwen al zo'n twintig jaar op deze site voor de gevolgen van het in de arm nemen van een andere verzekeraar/ondernemer daar waar uw verzekering loopt. Zie o.a.: Mag je een andere uitvaartondernemer kiezen dan bij wie je verzekerd bent?


Echter, als Eefting u niet gewaarschuwd heeft dat u een deel van de kosten niet vergoed krijgt als u bij DELA verzekerd was, kunt u misschien een klacht indienen bij Eefting en wellicht een deel van het verschil vorderen. Want een bonafide bedrijf hoort klanten in deze situatie in te lichten dat er financiƫle consequenties aan deze keuze zitten, als u niet de eigen verzekering gebruikt.
Als u er met Eefting niet uit komt, kunt u overwegen een klacht in te dienen bij de Ombudsman uitvaartwezen. Op www.OmbudsmanUitvaartwezen.nl vind u meer informatie.

Het klopt helaas ook dat u geen geld van de Belastingdienst terug krijgt.
De kosten van de uitvaart van een echtgenoot is sinds 2009 niet meer fiscaal aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Zoals u ook op deze site kunt vinden, o.a. bij de vragen in de subrubriek 'Belastingen'. En de vraag 'Zijn begrafeniskosten fiscaal aftrekbaar?' in de lijst van Meest gestelde vragen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >
Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn