Kosten voor nabestaanden


2 maart 2015

Vraag nummer: 41705

Geldt bovenstaande ook voor een vader wiens kind overlijdt die geen uitvaartverzekering had? Het kind was 37 jaar oud. De vader leeft van een minimum inkomen en zijn financiƫn worden beheerd door een bewindvoerder.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik verwijs naar mijn antwoord op de vraag Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart? onder aan de lijst van Meest gestelde vragen in mijn adviesrubriek.

Zie ook: Zijn kinderen verplicht de uitvaart van hun ouders te betalen?


Ik verwijs ook naar de ruim 500 vragen in de subrubriek 'Kosten uitvaart', met vragen zoals Verplichting kind om kosten begrafenis ouder te betalen of Kosten graf natuurbegraafplaats (goedkoper dan cremeren).
En vaak is het ook goed om vragen in de subrubriek 'Uitvaart door de gemeente' te lezen.

Alle antwoorden komen er op neer dat wanneer gaan andere familieleden of vrienden de uitvaart van een ouder regelen en betalen, de kinderen dat moeten doen. Als kinderen dat niet kunnen of willen, moet de gemeente het. Maar de gemeente verhaalt de kosten wel op de kinderen.
Vaak is het goedkoper als de kinderen dan toch zelf een goedkopere uitvaart regelen. Ook kan een begrafenis goedkoper zijn dan een crematie, ook al proberen sommige uitvaartverzekeraars en crematorium-eigenaren het publiek anders te doen geloven. Graven voor 10 jaar zijn meestal goedkoper dan een crematie.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de nieuwe site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.
Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn