Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Inbrengen kosten crematie op erfenis


3 april 2018

Vraag nummer: 54496

mijn zoon heeft enige tijd geleden zelfmoord gepleegd,daar hij na 2 dagen pas gevonden is en wij als ouders hem niet gelijk konden zien hebben wij (mijn ex echtgenote en ik ) opdracht gegeven aan een uitvaartonderneming om onze zoon op te halen en de crematie in gang te zetten,mijn ex heeft hiervoor het formulier van opdracht ondertekend,kunnen wij die kosten verhalen op de erfgenamen van onze zoon ,dit zijn 2 minderjarige kinderen dus de overblijvende ouder wordt automatisch gevolmachtigd om de erfenis af te handelen,echter werden wij beiden door 1 van de ouders van de erfgenamen niet netjes behandeld en wij hebben ter goeder trouw gehandeld,maar blijft mijn ex echtgenote of ik nu verantwoordelijk om de kosten van de crematie alsnog te betalen .

Antwoord:

Geachte heer,

Zeker mag u de kosten van de uitvaart geheel verhalen op de erfenis c.q. de erfgenamen.
U bent inderdaad verantwoordelijk om de rekening van de uitvaartondernemer en het crematorium te betalen c.q. voor te schieten.

Als de overblijvende ouder van de minderjarige erfgenamen weigert de kosten te vergoeden, adviseer ik u snel een advocaat in te schakelen, dan wel hulp van het Juridisch Loket te vragen. Het staat buiten discussie dat de kosten vergoed moeten worden. Maar als het niet goedschiks gaat, moet u misschien een beetje hulp krijgen.

Zie ook: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


De helaas veel voorkomende problematiek van het verhalen van kosten op erfgenamen is reeds enkele tientallen malen behandeld. Ik verwijs u naar eerdere vragen in de subrubriek 'Kosten uitvaart'.
Recent nog vraag nummer 53510 'Uitvaartkosten gescheiden man met 2 kinderen'.
Voor u is waarschijnlijk relevant vraag nummer 51964 'Uitvaartkosten verhalen op erfgenamen? (staat dat in de wet? jurisprudentie?)'.
Ik zie overeenkomsten met vraag nummer 7693 'Uitvaartkosten betalen uit nalatenschap?'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Op zaterdag 14 april 2018 wordt de derde editie gehouden van de Uitvaartbeurs Amsterdam. In de historische Westerkerk kunnen bezoekers inspiratie en informatie vinden bij meer dan tachtig stands. De Uitvaartbeurs Amsterdam is de grootste consumenten uitvaartbeurs van Nederland.

TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie bepaalt of iemand wordt begraven of gecremeerd?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE