Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Getuigen / consuqentie begraveniskosten moeder


12 juli 2010

Vraag nummer: 7634  (oude nummer: 15902)

Misschien een rare vraag, maar zou toch blij zijn met informatie wat ik kan of moet doen.

Het is zo dat mijn moeder (61 jaar) wilt gaan trouwen. Ik heb niet een super contact met haar (ik heb haar jaren niet gezien en gesproken en sinds kort spreek ik haar ongeveer eens in de maand) Nu heeft ze mij en mijn broer gevraagd als getuigen, omdat ze verder niemand heeft die dat op zich kan nemen. Op zich wil ik dit wel doen om geen scheve gezichten te krijgen. Waar ik wel bang voor ben, ik hoop niet dat dat gebeurt, is dat ze (ze is toch wat ouder en ziekelijk) plotseling komt te overlijden er dan gezegd wordt (ze heeft namelijk geen overlijdensverzekering) dat ik dan voor de kosten moet opdraaien. Als ik geen getuigen wordt, kan ik zeggen dat ik minimaal contact met haar heb en dus niet die kosten op mij neem (zij heeft mij jaren in de steek gelaten). Maar door getuigen te zijn komt dat onwaarschijnlijk over. Mijn broer maakt zich geen zorgen omdat hij een uitkering heeft en er dus niets te halen valt, maar ik heb een goede baan en een gezin en wens niet dan door haar in de schulden te komen.

Staat dit los van elkaar of draai ik zo wie zo voor alle kosten op?

M.vr.gr. XX

Antwoord:

Geachte mevrouw,

U (en uw broer) ontkomt er toch niet aan om uitvaartkosten van uw moeder te betalen, ook als u haar zelden of nooit ziet. Dat heeft er niets mee te maken.
Ook als iemand alleen een uitkering heeft, is hij aansprakelijk voor zulke kosten.

Zie vraag 'Verplichting kind om kosten begrafenis ouder te betalen' in de lijst van Meest gestelde vragen en vele andere vergelijkbare vragen in de subrubrieken 'Kosten uitvaart' en 'Uitvaart door gemeente' in de hoofdrubriek 'Overige onderwerpen'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


Zijn kinderen verplicht om de uitvaart van ouders te betalen?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE