Delen kosten crematie kind


17 februari 2017

Vraag nummer: 49713

kunnen kosten die gedekt worden door de uitvaartverzekering voor een crematie van gezamelijk kind uit een vorige relatie, ook nog een keer voor 50 procent verhaald worden op de ex partner terwijl alle kosten gedekt worden door deze verzekering.

Antwoord:

Geachte heer,

Ik heb gisteren uw vraag al behandeld. Zie Vraag nummer 49682 'Kosten crematie zoon (minderjarig, verzekering, alimentatie en verdeling as)'.

Nogmaals: ik zie geen reden waarom u de helft van de crematiekosten zou moeten betalen, omdat u waarschijnlijk via de alimentatie al hebt meebetaald aan de kosten van de verzekering.

Ik zie ook geen reden waarom u zou moeten bijdragen in 'de financiƫle schade' van de crematie, als er geen schade is omdat een verzekering die dekt.
Of wil uw ex aan de verzekering verdienen? Ik denk dat de kans groot is dat dat in strijd is met de polisvoorwaarden. Veel verzekeringen vergoeden alleen voor zover er kosten gemaakt zijn, of 'schade' is. Als iemand anders de kosten al deels vergoedt, is er geen recht meer op een volledige uitkering. Dat speelt ook bij allerlei andere verzekeringen; een reiskostenverzekering keert niet meer uit als er een andere verzekering of vergoeding is. Hoe het bij de verzekering voor uw zoon zit weet ik natuurlijk niet. Maar zowel verzekering innen als ieder anders laten meebetalen, klopt gewoon niet.

Maar uw vraag is eigenlijk niet handig. U moet niet mij of een ander vragen of u dat moet betalen. U moet eerst een vooral uw ex vragen waarom zij vindt waarom u dat zou moeten betalen.
En dan kunt mij mij of een ander vragen of haar argumentatie deugt of niet.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie bepaalt of iemand wordt begraven of gecremeerd (en rechtszaken over bewaren of verstrooien van as)


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >
Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn