Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Termijn afhandeling erfenis


31 maart 2014

Vraag nummer: 37924

MIJN OUDERS ZIJN OVERLEDEN MET EEN TESTAMENT
LANGSTLEVENDE MIJN OUDSTE BROER BEHARTIG DE ERFENIS NU BLIJKT NA 9 MAANDEN NOG NIKS GEREGELD TE ZIJN WAT IS EEN NORMALE TERMIJN VAN AFHANDELING
EN IK HEB EEN VERMOEDEN VAN DIEFSTAL

Antwoord:

Geachte heer,

Uw vraag ligt op het terrein van het erfrecht. De juridische adviesrubriek behandelt geen erfrecht, vragen over testamenten of problemen rond de nalatenschap e.d. Deze rubriek is er alleen voor juridische vragen over begraven en cremeren. Zie de toelichting bij deze rubriek.

Zie de vraag Erfenis / erfrecht (lees dit eerst!) in de lijst 'Meest gestelde vragen' voor diverse tips waar u dan wel terecht kunt, zoals de adviesrubriek Notarieel advies / erfrecht.

Als u een bepaalde vraag uitgebreider wilt bespreken, kunt u uw vraag ook telefonisch voorleggen aan de Notaristelefoon: 0900 - 346 93 93 (EUR 0,80 per minuut). De deskundige medewerkers (notarissen, kandidaat-notarissen en oud-notarissen) zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 14.00 uur.

De Notaristelefoon is er voor al uw algemene vragen op diverse notariële gebieden. Over verschillende notariële onderwerpen zijn bij de Notaristelefoon brochures beschikbaar die men u kan toesturen. Voor meer gedetailleerde vragen die de Notaristelefoon niet kan beantwoorden wordt u doorverwezen naar een notaris bij u in de buurt.

Overigens kunt u altijd een notariskantoor in uw woonplaats bellen en een vraag voorleggen of een afspraak maken. Een kort (telefonisch) advies is vaak kosteloos. Adressen vindt u op internet en in het telefoonboek.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP:
Zie ook de video-adviesrubriek: Infotheek > reportages > kijkersvragen > notariële vragen (klik hier).

Zoals de vraag: Wat mag een executeur wel of niet doen?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE