Tegenwerking ervenis


29 maart 2016

Vraag nummer: 45681

Mijn Moeder is april 2015 overleden Ik en mijn zus zijn enige erfgenamen. de afwikkeling van de boedel en gelden zijn in beheer van de notaris. Inmiddels zijn alle roerende zake afgehandeld en blijft er alleen nog een verdeling van geld over. mijn zus reageerd niet meer op verzoeken van de notaris om het geld te verdelen. de notaris heeft al een brief gestuurd met verzoek om te verdelen en nu is er een brief naar haar gestuurd met een overzicht van de kosten en baten. er zal na aftrek van kosten zo.'n 30.000 euro overblijven. zij reageerd nu nergens meer op. wat moet ik nu doen

Antwoord:

Geachte heer,

Uw vraag ligt op het terrein van het erfrecht. De juridische adviesrubriek behandelt geen erfrecht, vragen over erfbelasting of problemen rond de nalatenschap e.d.
Deze rubriek is er alleen voor juridische vragen over begraven en cremeren. Zie de toelichting bij deze rubriek.

Zie de vraag Erfenis / erfrecht (lees dit eerst!) in de lijst 'Meest gestelde vragen' voor diverse tips waar u dan wel terecht kunt, zoals de Notaristelefoon en de vragen en antwoorden in de adviesrubriek Notarieel recht / erfrecht.

In uw geval zou ik, als ik u was, eerst eens de Notaristelefoon bellen: 0900 - 346 93 93 (EUR 0,80 per minuut). De deskundige medewerkers (notarissen, kandidaat-notarissen en oud-notarissen) zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 14.00 uur.
Zie ook http://www.notaris.nl/notaristelefoon

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.