Recht van erven


20 april 2012

Vraag nummer: 28149

mijn moeder is resent overleden, zij had een partner, maar dit staat niet geregistreerd, hij stond ingeschreven bij haar als haar verzorger.
Nu heeft hij het gehele huis(inboedel) leeggehaald waardoor ik als enigst kind, achterblijf met niks. Alleen de kosten van de uitvaart en nog eventuele rest rekeningen (eindafrekeningen van het huurhuis, Kan ik ergens terecht zodat de spullen en erfstukken van mijn moeder weer bij mij terechtkomen? Hij verleent geen enkele medewerking om ook maar iest tegenmoet te komen.

mvg nicolle

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Uw vraag ligt op het terrein van het erfrecht.
De juridische adviesrubriek behandelt geen erfrecht, vragen over testamenten, belastingverevening na overlijden, successierechten of problemen rond de nalatenschap e.d.
Deze rubriek is er alleen voor juridische vragen over begraven en cremeren. Zie de toelichting bij deze rubriek.

Zie de vraag Erfenis / erfrecht (lees dit eerst!) in de lijst 'Meest gestelde vragen' voor diverse tips waar u dan wel terecht kunt, zoals de adviesrubriek Notarieel advies / erfrecht.

Als u een bepaalde vraag uitgebreider wilt bespreken, kunt u uw vraag ook telefonisch voorleggen aan de Notaristelefoon: 0900 - 346 93 93 (EUR 0,80 per minuut). De deskundige medewerkers (notarissen, kandidaat-notarissen en oud-notarissen) zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 14.00 uur.

De Notaristelefoon is er voor al uw algemene vragen op diverse notariële gebieden. Over verschillende notariële onderwerpen zijn bij de Notaristelefoon brochures beschikbaar die men u kan toesturen. Voor meer gedetailleerde vragen die de Notaristelefoon niet kan beantwoorden wordt u doorverwezen naar een notaris bij u in de buurt.

Als het om veel geld of waardevolle goederen gaat, kan het ook zinvol zijn om een advocaat in de arm te nemen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

TIP:
Zie ook de video-adviesrubriek: Infotheek > reportages > kijkersvragen > notariële vragen (klik hier).

Zoals de vraag: Naar de notaris als iemand is overleden?


Of de vraag: Wat is een kindsdeel?

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >
Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn