Mogelijke fraude door 'erfgenamen'


27 februari 2014

Vraag nummer: 37498

Onlangs ontving ik enkele persoonlijke bezittingen van een zeer belangrijke persoon in mijn leven die een half jaar geleden is overleden. De erfgename heeft echter in gesprekken met mij enkele vreemde vragen gesteld waardoor ik ernstig twijfel aan de correctheid van het afwikkelen van de erfenis. Ooit is mij gevraagd of ik wilde erven van de genoemde overledene en ook een ander was een mondelinge toezegging gedaan met betrekking tot enkele waardevolle bezittingen. Mijn vraag is of je als 'niet familielid' enige zeggenschap hebt over de afwikkeling van de erfenis door deze erfgename temeer daar ook zij geen directe familie zijn van de overledene. En wat te doen in zo een geval.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Uw vraag ligt op het terrein van het erfrecht. De juridische adviesrubriek behandelt geen erfrecht, vragen rond de verdeling van de erfenis e.d.
Deze rubriek is er alleen voor juridische vragen over begraven en cremeren. Zie de toelichting bij deze rubriek.

Zie de vraag Erfenis / erfrecht (lees dit eerst!) in de lijst 'Meest gestelde vragen' voor diverse tips waar u dan wel terecht kunt, zoals de adviesrubriek Notarieel advies / erfrecht.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

TIP:
Zie ook de video-adviesrubriek: Infotheek > reportages > kijkersvragen > notariƫle vragen (klik hier).
Zoals de vraag: Wat mag een executeur wel of niet doen?


TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de nieuwe site Uitvaartmarkt.nl

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.