Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Help! Snap er niks meer van


21 april 2016

Vraag nummer: 45929

Geachte heer/mevrouw
In 2012 is mijn vader overleden, Door een tragisch ongeval op een testbaan in Duitsland.
Hij Was dan ook test driver voor een bedrijf bertrandt wat voor Mercedes werd ingehuurd om nieuwe auto's te testen.
Na zijn plotselinge dood Is er een hoop mis gegaan.
Mijn vader Had een vriendin die samen met mijn vaders broer mijn zus en mij behoorlijk buitenspel hebben gezet Door ons te onthouden van een hoop informatie.
Zo zou een verwerping van de erfenis volgens mijn oom wijsheid zijn geweest.
Vanuit een familie vertrouwen hebben We dit in duitsland enorm snel moeten tekenen , omdat er volgens mijn oom een te grote schuld stond. vanuit een emotionele situatie hebben We dit getekend.
De stiefmoeder in kwestie Is er vervolgens met alle spullen vandoor gegaan. En ontzegd ons alle toegang tot de spullen die voor ons jeugd bepalend zijn geweest, daar komt bij dat bertrandt een verzekerings bedrag van een dikke 10.000 Euro heeft over gemaakt naar mijn stief moeder terwijl er zover ik weet nergens een geregistreerd partnerschap of samenlevings contract is geweest.
En waarschijnlijk Is dat lang niet alles wat ze zich heeft toegeƫigend.
Daar komt dan nu nog Is bij dat het een twijfel geval Is of ik de erfenis in Nederland ook Had moeten verwerpen ? Waarvan ik niet zeker van ben of dit Is gedaan, en als dit Is gebeurd Is dit zonder mijn goedkeuring gebeurt aangezien ik wel 100% zeker weet nooit wat getekend te hebben voor een Nederlandse verwerping, ik neem aan dat een handtekening hierin bindend Is, het kan namelijk wel Is zo zijn dat ook hierin er opnieuw een beslissing voor mij Is genomen zonder mijn kennis of overleg.
Mijn vragen zijn dan ook Is een erfenis verwerpen een internationaal iets ?
Heeft een vrouw die niet geregistreerd als partner stond van mijn vader recht om dit te doen ? Volgens de politie Was dit diefstal maar konden ze hier niks mee omdat dit onder het kantonrecht zou vallen.
Waar heb ik nog recht op als mijn erfenis on herstelbaar is verworpen? Aangezien dingen als de belasting , pensioen , verzekeringen en dergelijke niet ten aller tijden onder het erfrecht vallen toch ?
Ik heb het idee dat ik machteloos sta en zo met een dagelijkse last rond moet blijven lopen. Ik tref tot vandaag de dag dingen als dat mijn vader niet dood Is gemeld bij de DUO en waarschijnlijk Is dit het geval bij meerdere overheids instanties in Nederland.
Help!
Mvg
XX

Antwoord:

Geachte heer,

Uw vraag ligt op het terrein van het erfrecht. Deze juridische adviesrubriek behandelt geen erfrecht, vragen over erfbelasting of problemen rond de nalatenschap e.d.
Deze rubriek is er alleen voor juridische vragen over begraven en cremeren. Zie de toelichting bij deze rubriek.

Zie de vraag Erfenis / erfrecht (lees dit eerst!) in de lijst 'Meest gestelde vragen' voor diverse tips waar u dan wel terecht kunt, zoals de Notaristelefoon en de vragen en antwoorden in de adviesrubriek Notarieel recht / erfrecht.

In uw geval is het misschien ook verstandig om een advocaat in de arm te nemen. Als u die wellicht niet zelf kunt bekostigen, kan het zinvol zijn om advies te vragen bij het Juridisch Loket (www.JuridischLoket.nl).

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >