Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Erfrecht inzittende verzekering bij overlijden


1 juli 2016

Vraag nummer: 46648

Mijn moeder is in maart j.l. weduwe geworden omdat ze tesamen betrokken waren bij een kettingbotsing. Nu had mijn moeder en inzittende verzekering en mijn vraag is als deze verzekering tot uitkering overgaat gaat dit dan naar mijn moeder? Mijn moeder is 30 jaar met deze 2e man getrouwd geweest. Of gaat dit naar zijn kinderen. Het testament staat op de langstlevende. Hoe zit deze ingewikkelde materie in elkaar? Graag zou ik hier een antwoord op willen ontvangen.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De materie hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. In de voorwaarden van de verzekering zal zeker staan wie de uitkering ontvangt. Dat kan de persoon zijn die de verzekering heeft afgesloten, of de persoon die schade heeft of de persoon die overleden is. Dat kan ook afhangen van het soort schade. Maar u moet het heel eenvoudig in de voorwaarden van de verzekering kunnen lezen.

Stel dat de uitkering bestemd is voor de erfgenamen van de overleden persoon, dan hangt het van de formulering af of die in de nalatenschap valt, dan wel aan de erfgenamen toekomt. Daar kan een verschil in zitten. Inderdaad, door een langstlevende testament.

Als u er zelf niet uit komt, kunt u de verzekering vragen wie de uitkering krijgt en dan diens antwoord voorleggen aan een notaris of de Notaristelefoon. Het verdient wel aanbeveling om uit te gaan van geschreven stukken en niet van telefonische mededelingen.
Zie de vraag Erfenis / erfrecht (lees dit eerst!) in de lijst 'Meest gestelde vragen' voor het nummer van de de Notaristelefoon.
Als u er zo ook niet uitkomt, moet u gewoon even bij een notaris een afspraak maken. Een korte uitleg van iets is vaak gratis.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >