Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Hoe kom ik aan een toelating tot vervoer asbus naar Griekenland?


5 juni 2014

Vraag nummer: 38702

De wens van mijn overleden vriend was dat hij op een mooie plek uitgestrooid werd op zee. Nu wil ik zijn asbus meenemen naar griekenland en daar verstrooien in zee maar hoe kom ik aan een toelating tot vervoer brief?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

U hebt geen document 'toelating tot vervoer' van een asbus nodig. Dat bestaat niet. U kunt de asbus gewoon meenemen naar Griekenland, in het vliegtuig of in de auto.
Of as in Griekenland altijd overal verstrooid mag worden, kan ik u niet zeggen. Wij kennen de Griekse wetgeving niet. Maar ik kan u wel zeker zeggen dat u voor het vervoer van een asbus geen document nodig hebt. Er is geen wet en geen verdrag dat dat verplicht stelt.

Echter, vaak is het wel handig om een crematieverklaring van het crematorium te kunnen zien. Bijvoorbeeld als beambten op het vliegveld vragen wat er in die asbus zit, kunt u die verklaring laten zien. Crematoria geven verklaringen in de Engelse taal af. U kunt zo'n verklaring vragen bij het crematorium waar uw vriend is gecremeerd. Een wettelijke of internationale verplichting is het niet, maar men vindt het vaak wel handig.

Zie vraag Transporteren asurn en verstrooien as buitenland in de lijst van Meest gestelde vragen. En de vele vergelijkbare vragen in de subrubrieken 'As verstrooien' en 'Vervoer asbus buitenland' van de rubriek Cremeren.

Zie ook:


Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de nieuwe site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Bijvoorbeeld als u zelf een plaats voor het verstrooien van as wilt kiezen, zie:


TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >