Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Urn uit graf van begraafplaats meenemen (2)


8 juni 2016

Vraag nummer: 46421

Geachte heer Van der Putten,

In de eerste plaats ten zeerste bedankt voor de zeer snelle beantwoording van mijn vraag m.b.t. het meenemen van een urn uit een urnenkelder op een begraafplaats. Dit naar aanleiding van het gegeven dat de grafrechten niet meer verlengd worden.
In de tweede plaats: De beheerder heeft toegegeven dat hij niet meer zo op de hoogte was van de huidige regelgeving.

Nadat ik uw bericht omtrent het bovenstaande had ontvangen en dit telefonisch aan de beheerder had medegedeeld, stelde hij dat hij de betreffende artikelen niet paraat had en deze zou gaan bestuderen.

Gisteren, dinsdag 7 juni, had ik met de betreffende mevrouw en de beheerder een gesprek waarvan het resultaat was dat hij toezegde dat de urn met asresten zo spoedig mogelijk aan mevrouw zou worden overhandigd. Hij had daarvoor wel contact gehad met een jurist van de gemeente. Maar “eind goed, al goed”, zullen we maar zeggen.

Namens de betrokken mevrouw, zeg ik u nogmaals heel hartelijk dank voor uw bijdrage aan de snelle oplossing van het probleem.

Met vriendelijke groet,
J.J. Engelenberg

Antwoord:

Graag gedaan. Altijd leuk om te horen hoe iets afloopt.

Ik heb overigens wel begrip voor de beheerders van vooral wat kleinere begraafplaatsen, die soms met erg uiteenlopende vragen van doen krijgen. Dat kan je ook niet altijd paraat hebben.
Maar daarom is het - nogmaals - belangrijk als begraafplaatsen aangesloten zijn bij de LOB. Daar kan met met alle vragen terecht, zijn er regionaal bijeenkomsten e.d. waar men ervaringen kan uitwisselen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE