Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Nieuwe urn in graf


10 januari 2017

Vraag nummer: 48961

In 2009 had ik een vraag en antwoord onder nummer 13021.
De urn van mijn man is in 2009 in familiegraf geplaatst zonder toestemming van oudste zoon die zonder dat wij het wisten de grafrechten had opgeÃĢist bij ook in 2009 overleden moeder.( vader lag al in het graf)
De urn van mijn man is erin gebleven en ik heb zijn naam op het graf gezet.
Wat dat betreft is alles nu rustig. De familieruzie met de rechthebbende broer bestaat nog steeds, nu is recentelijk mijn schoonzus, zus van rechthebbende , overleden en wordt overmorgen gecremeerd. Vanaf overlijden vader , 20 jaar geleden is het haar wens ook in het familiegraf geplaatst te worden. Haar broer heeft laten weten niet naar de uitvaart te komen en toestemming te weigeren om de urn bij haar ouders in het familiegraf te plaatsen.
Welke mogelijkheden hebben haar kinderen om deze wens toch te kunnen uitvoeren?
De weigering van de rechthebbende is ingegeven uit rancune.
kunt u adviseren?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Uw eerdere vraag heeft nu nummer 6526. In 2010 is een hele nieuwe grotere site opgezet; bestaande vragen zijn wel overgezet, maar alles heeft een nieuwe nummering gekregen.

Ik kan u helaas niet adviseren. In 2009 heb ik voorgesteld om in overleg te gaan om de kwestie minnelijk op te lossen. In rechtszaken zag en zie ik om verschillende redenen geen heil: te duur, langslepend, enerverend, onzekere uitkomst. In 2009 is de zaak niet op de spits gedreven, door beide partijen heb ik de indruk, en is de uitkomst voor u bevredigend.

Misschien moeten de kinderen van uw schoonzus nu ook quasi nonchalant naar de gemeente gaan om de asbus bij te laten zetten in het familiegraf, zonder het over hun oom te hebben. Maar als dat niet lukt heb ik helaas geen oplossing.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wat mag in de kist mee begraven worden?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE