Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

As verstrooien op Kos


30 juli 2013

Vraag nummer: 35212

wij willen de as van mijn man uitstrooien op Kos moet ik dat nog aanvragen bij de ambassade we hebben toestemming van de vliegtuigmaatschappij en zijn hier nog kosten aan verbonden bij voorbaat dank en met vriendelijke groet Kobi Krol

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik kan u alleen met zekerheid zeggen dat het naar Nederlands recht mogelijk is om een asbus persoonlijk, als handbagage, Nederland uit te voeren. Of een vliegtuigmaatschappij een asbus als handbagage accepteert kan ik niet met zekerheid zeggen, dat hangt van de maatschappij af. Bij uw maatschappij is het blijkbaar geen probleem. Ik denk dat de meesten er niet moeilijk over doen.

De douanebepalingen van Griekenland voor de invoer van asbussen ken ik ook niet. Maar ik vermoed dat het geen probleem zal zijn.

Gewoonlijk is transport van een asbus als handbagage per vliegtuig geen probleem, als men van het crematorium een verklaring bij zich heeft dat dit de as van uw man is.
U kunt informeren bij de Griekse ambassade naar nadere voorwaarden.

Gewoonlijk zijn aan de invoer van asbussen geen kosten verbonden. Of voor het verstrooien kosten berekend worden, zal van de plek van verstrooiing afhangen.
In Nederland kost het verstrooien van as op een begraafplaats of het strooiveld van een crematorium geld.

Zie de vele tientallen antwoorden op eerdere vragen over het transport van een asbus naar het buitenland in de sub-rubrieken 'Vervoer as' van de rubriek Cremeren en 'Buitenland' van de rubriek Overige onderwerpen. En ook vraag 736 (oud nummer 818) "Transporteren van asurn naar buitenland" in de lijst van Meest gestelde vragen.

Zie ook:


Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >