Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Resten van vier personen door elkaar 6


1 februari 2017

Vraag nummer: 49406

Geachte meneer van der Putten,
Dank voor uw advies, ik volg het meteen op.
Onderrtussen heb ik reactie gekregen van de Burgemeester en het is nu uitbesteed aan een wethouder en binnen zes weken ontvang ik bericht hierover.
Westgaarde heeft mij ook uitgenodigd voor een gesprek over het herbegraven van mijn moeder op Westgaarde.
Kan ik dit nu als serieus en positief beschouwen en als zekerheid dat het toch goed gaat en doorgaat?
Ik ga zeker mijn klacht indienen. Ik ben bevreesd dat Westgaarde zich dan gepasseerd voelen omdat ze mij uitnodigen voor een gesprek.

Mvg

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het is prima als Westgaarde u uitnodigt voor een gesprek. Ik adviseer u om er niet alleen heen te gaan, maar met 1 of 2 anderen. Dat is omdat meer mensen beter kunnen onthouden wat er besproken is. U kunt samen vooraf overleggen welke punten aan de orde moeten komen. Twee weten meer dan een. Ook is het verstandig, zo niet noodzakelijk, om een verslagje van het gesprek te maken. U kunt niet zelf een gesprek voeren en tegelijk een verslag maken; dan doe je of het een of het ander niet goed. Het is beter als de persoon die met u mee gaat, uitgebreide aantekeningen maakt. U moet trouwens altijd een eigen verslag maken en niet Westgaarde een verslag laten maken. Een 'tegenpartij' is geneigd om alleen dingen op te schrijven die haar uitkomen en niet de nadruk te leggen op zaken die haar niet zo goed uitkomen. Dat geldt altijd in elke situatie, met elke instantie. Ik adviseer daarom altijd zelf een verslagje te maken.

Ik adviseer gewoon uw klacht snel in te dienen bij de Ombudsman. Als tijdens het gesprek met Westgaarde blijkt dat Westgaarde opeens alle medewerking wil verlenen en onderzoek naar het graf wil doen, kunt u de klacht altijd nog intrekken. Maar dan moeten mondelinge toezeggingen eerst bevestigd zijn door een schriftelijke toezegging. Pas als u een duidelijke volledige schriftelijke toezegging hebt, kunt u een klacht intrekken.

Het lijkt mij verstandig om tijdens het gesprek in de gaten te houden dat de problemen met de keldergraven niet door de huidige exploitant van Westgaarde, de PC Hooft Groep, veroorzaakt zijn, maar door diens voorganger, de gemeente Amsterdam. De PC Hooft is ook een beetje slachtoffer van deze situatie. Als u dat erkent, versoepelt het gesprek waarschijnlijk. Maar de PC Hooft heeft ook niets gedaan om de situatie tussentijds te verbeteren. Enfin, ik schreef dat al eerder.

Het is natuurlijk het beste als u er in goed overleg uit kunt komen met de PC. Maar u moet niet afwijken van uw doel: het laten herbegraven van uw moeder. Dat kan en u hebt er recht op dat men alle mogelijke moeite doet om dat voor elkaar te krijgen. Met minder hoeft u geen genoegen te nemen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE