Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Wisselkist bij begrafenis


8 november 2011

Vraag nummer: 26631

Juist gelezen dat er in Engeland een man Robert Morphet al zeker 7 jaar het gebruik van een wisselkist op de markt heeft gebracht is zo iets zeker zo duur als de klassieke handel in Belgiƫ ook ik vind het werkelijk zinlloos crematie en de peperdure kist opbranden maar ja de begrafenisondernemer die verdient er een bom geld mee en die zou natuurlijk niet staan lachen als er duizenden elk jaar zo een wisselkist wilden uren een dokter bij ons die schreef " geen bloemen of kransen " schenk het dan maar aan ARTSEN ZONDER GRENZEN " mijn vrouw is in Augustus overleden 66 jaar en de alledaagse ziekte kanker , de rekening die ik en mijn zoon moeten betalen is geen grapje mensen die een pensioentje trekken hoe kunnen die dat betalen ? natuurlijk was mijn bedoeling uitleg over die speciale kisten .

Antwoord:

Geachte heer,

In Nederland is ook wel gedacht over het gebruik van wisselkisten en ook over het gebruik van kartonnen kisten, als alternatief voor de standaard 'dure' kist. Ik denk dat de doodskist van karton zeker al een jaar of 5 bekend is.

Echter, de idee van een wisselkist spreekt de consument niet aan. Het financieel voordeel is niet groot genoeg. Bij kartonnen kisten idem.

De kosten van een kist zitten hem niet alleen in het materiaal, maar ook in het transport en in de opslag. Ook wisselkisten en kartonnen kisten moeten worden opgeslagen en telkens naar een sterfhuis worden gebracht.

Wisselkisten zal men ook telkens moeten reinigen en van een nieuwe bekleding en binnenbodem moeten voorzien, want overledenen verliezen vocht. Je wilt ook niet dat een kist ruikt naar de vorige gebruikers. Dan is er nauwelijks of geen kostenvoordeel ten opzichte van de standaard spaanplaat kist met fineer, die ook helemaal niet duur is.

Een wisselkist is misschien een wat minder prettig idee bij het volgende item: naakt de kist in?


Zie ook vraag Lijkkist huren.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek > reportages > kijkersvragen > juridische vragen en antwoorden

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >