Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Grafkosten eeuwige graf Nuenen (islamitische begraafplaats)

8 april 2020

Vraag nummer: 60465

Ik wil graag informeren naar de kosten van een (eeuwige graf) op de islamitische begraafplaats. Is deze graf inderdaad voor eeuwig of kan dat veranderen naar gelang van tijd en maatschappij?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Mij lijkt dat u zelf met deze begraafplaats, de Oude Landen in Nuenen, contact op moet nemen en daar uw vragen moet stellen. Ik kan niet zeggen wat de werkwijze en beloftes van derden inhouden. Dat kunt u hen beter zelf vragen.

Persoonlijk ben ik van mening dat eeuwigdurende grafrust, zoals moslims die wensen, het best gewaarborgd worden op begraafplaatsen, die door de islamitische gemeenschap zelf worden beheerd en geëxploiteerd. Zo doet de Joodse gemeenschap het ook. De achtergrond van de begraafplaatshouder is de beste waarborg voor het respecteren van de wensen van de gelovigen. Eeuwigdurende grafrechten bestaan niet in Nederland, maar wel eeuwigdurende grafrust, als de gemeenschap zelf begraafplaatsen beheert. Dan zijn geen grafrechten nodig, maar heeft men toch een garantie.

Zie mijn antwoord op vraag 60450 'Beleid eeuwigdurende rust voor Islamieten'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages – kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden.
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder