gisteren een vraag gesteld en hierbij stuur ik nog aanvullend een reden van de Beheerder van het Graf ”De verklaring die ik u kan g" />

Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Verzakken graf en herstelkosten 2

11 augustus 2020

Vraag nummer: 61335

Ik heb gisteren een vraag gesteld en hierbij stuur ik nog aanvullend een reden van de Beheerder van het Graf

”De verklaring die ik u kan geven, is als volgt er zijn 2 begrafenissen binnen 1 jaar geweest. Het materiaal van de kist is ingezakt vandaar dat het monument ook gaat zakken”.
Dit soort zaken lijken me toch relevant om te bespreken bij het plaatsen van het monument.

Behoort dit tot het onderhoud van de Beheerder van het Graf?

Antwoord:

Geachte heer,

In dat geval zijn de verzakkingen het risico van de rechthebbende van het graf.

Dit is geen onderhoud waar de beheerder van een begraafplaats verantwoordelijk voor is. Een beheerder vult wel eens wat zand aan als dat is ingeklonken. Maar dat is iets anders dan het verhelpen van een verzakking van een monument.

Inderdaad kan het bij 1 of 2 begravingen verstandig zijn om het grafmonument niet te snel te (her)plaatsen. Bij sommige begraafplaatsen is het snel na een begraving plaatsen van een gedenkteken verboden.

Gisteren schreef ik: "De leverancier van het monument en de houder van de begraafplaats zijn alleen aansprakelijk als ze duidelijk in verzuim zijn." Dat is hier niet aan de orde. De rechthebbende van het graf besloot om 2 keer iemand te begraven. Niet de leverancier of de begraafplaatshouder.
Mijn conclusie is dat dit "eigen risico van een rechthebbende van een graf" is.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder