dat gaat over dat oma op de steen staat. er staat lieve en zorgzame moeder en oma ter" />

Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Ik wil naam van de grafsteen af 2


7 oktober 2015

Vraag nummer: 43912

Ik heb net ook een vraag gesteld vraag nummer 43898 en dat gaat over dat oma op de steen staat.
er staat lieve en zorgzame moeder en oma terwijl ze helemaal niet naar de kleinkinderen om keek en dan was mijn vraag of oma er af kan!!
Mijn broer is vrijgezel en ik ben getrouwd en heb kinderen en zodoende wil ik dat oma eraf gaat. Hoop dat het nu wat duidelijker is wat ik bedoel.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik begrijp het.

Maar ik denk dat het te algemeen is. Uw moeder was feitelijk zowel moeder als oma. Alleen vindt u dat ze niet lief en zorgzaam was als oma. En misschien vinden uw kinderen dat ook wel.

Ik schat echter in dat een rechter zou oordelen dat 'oma' feitelijk juist is en dat je over 'lief en zorgzaam' discussie zou kunnen hebben. Als uw broer vindt dat uw moeder als oma wel lief en zorgzaam was en u vindt van niet, dan staat het 1-1.

Een eventuele rechtszaak over dit punt is erg duur en niet realistisch. Het is ook meer een mening of een gevoel dan een feit, zal de rechter denken. Ik denk niet dat u kans van slagen hebt.

Ik denk even over iets anders. Als u alleen een broer hebt en u bent het andere kind, dan bent u beiden erfgenaam van uw moeder. Dan kunt u weigeren met de afwikkeling van de kosten van de begrafenis akkoord te gaan, als niet eerst de steen veranderd wordt. Gebeurt dat niet, dan betaalt u niet mee aan de kosten van de steen. Dat zie ik als enige drukmiddel dat u zou kunnen hebben.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >