dat gaat over dat oma op de steen staat. er staat lieve en zorgzame moeder en oma ter" />

Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Ik wil naam van de grafsteen af 2

7 oktober 2015

Vraag nummer: 43912

Ik heb net ook een vraag gesteld vraag nummer 43898 en dat gaat over dat oma op de steen staat.
er staat lieve en zorgzame moeder en oma terwijl ze helemaal niet naar de kleinkinderen om keek en dan was mijn vraag of oma er af kan!!
Mijn broer is vrijgezel en ik ben getrouwd en heb kinderen en zodoende wil ik dat oma eraf gaat. Hoop dat het nu wat duidelijker is wat ik bedoel.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik begrijp het.

Maar ik denk dat het te algemeen is. Uw moeder was feitelijk zowel moeder als oma. Alleen vindt u dat ze niet lief en zorgzaam was als oma. En misschien vinden uw kinderen dat ook wel.

Ik schat echter in dat een rechter zou oordelen dat 'oma' feitelijk juist is en dat je over 'lief en zorgzaam' discussie zou kunnen hebben. Als uw broer vindt dat uw moeder als oma wel lief en zorgzaam was en u vindt van niet, dan staat het 1-1.

Een eventuele rechtszaak over dit punt is erg duur en niet realistisch. Het is ook meer een mening of een gevoel dan een feit, zal de rechter denken. Ik denk niet dat u kans van slagen hebt.

Ik denk even over iets anders. Als u alleen een broer hebt en u bent het andere kind, dan bent u beiden erfgenaam van uw moeder. Dan kunt u weigeren met de afwikkeling van de kosten van de begrafenis akkoord te gaan, als niet eerst de steen veranderd wordt. Gebeurt dat niet, dan betaalt u niet mee aan de kosten van de steen. Dat zie ik als enige drukmiddel dat u zou kunnen hebben.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder