uw antwoord. Ik heb het concept nog in bezit, ook heb ik de mail waarin ik de opdracht gaf zoals afge" />

Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Fout in tekst grafsteen 2


15 juni 2016

Vraag nummer: 46478

Geachte heer van der Putten,

Dank voor uw antwoord. Ik heb het concept nog in bezit, ook heb ik de mail waarin ik de opdracht gaf zoals afgesproken met het concept eronder. Daarna is het dus fout gegaan, waarschijnlijk tijdens het persoonlijk ondertekenen.
Het verweer van de steenhouwer is dat de order ondertekend is. En dat het concept wellicht fout had kunnen zijn en deze bij de order is verbeterd.
Omdat de order immers getekend was. Het gaat inderdaad om het geboortejaar.
Ik spreek misschien voorbarig, misschien dat de steenhouwer coulant is en de aansprakelijkheid op zich neemt. Zover zijn we nog niet. Ze gaan eerst kijken hoe en of (steen met een curve erin) ze dit op kunnen lossen.

Maar voor die tijd wilde ik wel even informeren mocht het de andere kant uit gaan, hoe het juridisch precies zit.

Met vriendelijke groet,
W

Antwoord:

Geachte heer,

Dan is het de vraag hoe u aan dat papier van de opdracht komt, dat u ondertekend hebt. Hebt u dat zelf eerst thuis gehad en meegebracht; ofwel: had u dat thuis rustig kunnen controleren?
Of hebt u dat opdrachtformulier overhandigd gekregen toen u bij de steenhouwer op bezoek kwam? En dat daar meteen getekend. In het laatste geval ligt de verantwoordelijkheid van de vergissing voor het overgrote deel bij de steenhouwer. Als iemand (u en/of uw moeder) eerst de juiste gegevens hebben gezien en later een formulier krijgen waar die gegevens in verwerkt zijn, moet je er op kunnen vertrouwen dat de juiste gegevens zijn overgenomen. Dan ga je normaal gesproken niet het hele formulier naspitten of er wellicht nog ergens een fout in is geslopen.

Toevallig heb ik dezer dagen een nieuw testament opgesteld. Dan krijg je van de notaris een concept, dat je heel precies doorneemt. Dan zijn er bespreekpunten en kleine aanpassingen, die per mail worden uitgewisseld. Als ik bij de notaris kom ter ondertekening ga ik niet ter plekke het document woord voor woord weer doornemen. Dan kijk je even naar de wijzigingen, of die verwerkt zijn en de rest, ach, daar vertrouw je op dat er niets veranderd is. En dat moet ook. Je kan bij een ondertekening niet een uur uittrekken om de tekst letter voor letter en cijfer voor cijfer door te nemen, als dat al eerder bekeken is.

Dat u het concept nog hebt en de mail waarin u de opdracht gaf met het juiste concept er onder ook, en dat de steenhouwer u ter ondertekening een papier gaf met een fout er in, legt de verantwoordelijkheid voor de fout in dit geval bij de steenhouwer.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Buitenhuis La Hardoye: een paar dagen weg of een of meer weken vakantie voor 2 tot 10 personen. Een prachtig sfeervol zeer ruim huis met grote tuin, eigen beekje en boomgaard op de grens van de Franse Ardennen en de Champagne. Slechts 340 km van Utrecht.
www.vakantiehuis-ardennen.info

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wat mag in de kist mee begraven worden?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >