Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Fout in tekst grafsteen 1


14 juni 2016

Vraag nummer: 46467

Geachte heer van Putten,

Onlangs is mijn moeder overleden middels euthanasie. Zij heeft alles zelf geregeld m.b.t. haar overlijden. Zo ook haar grafsteen. De tekst heeft zij onder ogen gekregen en gecontroleerd. Het concept wat we kregen was het juiste concept. Maar omdat mijn moeder nog leefde konden we er geen opdracht van maken.

Toen mijn moeder overleed, moest ik er dus een opdracht van maken. Dit heb ik persoonlijk gedaan omdat er een handtekening gezet moest worden. Omdat het concept goed was ging ik ervan uit dat deze ook zo in de opdracht kwam. Maar tijdens de bespreking van de opdracht is er dus toch iets mis gegaan. Namelijk het jaartal is verkeerd erop gekomen. Ik heb wel voor de opdracht getekend. Aangezien we het allemaal voor die tijd al gecontroleerd hadden, nota bene mijn eigen moeder had het nog gecontroleerd.

Nu gaan ze kijken naar een oplossing. Mijn vraag is, door wie moeten de kosten betaald worden?

Met vriendelijke groet,
W

Antwoord:

Geachte heer,

Hebt u de concepten nog die uw moeder in handen heeft gehad? Daar kunt u mee aantonen dat de tekst eerst goed was. En dat de latere fout de fout van de steenhouwer was.
Ik neem aan dat het om het jaar van geboorte van uw moeder gaat. Want in het jaar van overlijden kun je je moeilijk vergissen.

Als u niet kunt aantonen dat het concept aanvankelijk goed was, lijkt de huidige vergissing eerder uw risico dan die van de steenhouwer.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Bijvoorbeeld over de aankoop en behoud van een graf voor eeuwig


TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >