Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Ruimen graf van onze ouders


1 juli 2018

Vraag nummer: 55514

Het graf van onze ouders is nog een looptijd van 6 jaar tot 2024 Als wij het graf eerder willen laten ruimen is dat dan mogelijk??. En zijn hier dan kosten aan verbonden??.Want de loop tijd is nog tot 2014.
Ik zie graag u antwoord tegemoet
B V D WL van vliet

Antwoord:

Geachte heer,

Die vraag kan ik niet met 100% zekerheid beantwoorden, omdat elke begraafplaats eigen regels heeft. U hebt niet geschreven om welke begraafplaats het gaat, of het een gemeentelijke of een kerkelijke begraafplaats is en hoe oud het graf is.

Normaal is het zo dat men voor het einde van de looptijd van een graf afstand kan doen. Of er dan nog financiƫle verplichtingen zijn, weet ik niet, omdat dat per begraafplaats en per type graf kan verschillen.
Men kan zelf een graf niet laten ruimen. Men kan alleen afstand doen en dan beslist de houder van de begraafplaats wanneer hij gaat ruimen. Dat kan soms jaren later zijn. Zie de vele andere vragen over ruiming in de subrubriek 'Graf ruimen / ruiming begraafplaats'.

Sommige begraafplaatsen vragen een bedrag voor het ruimen van het grafmonument; maar dit is niet altijd terecht. Meestal niet, zelfs. Zie bijvoorbeeld de vraag 'Kosten verwijderen grafsteen einde huurperiode' en de vele verwijzingen in het antwoord.

Maar het is het eenvoudigste om de vraag gewoon eens bij de administratie van de betreffende begraafplaats te stellen. Als het antwoord u niet bevalt kunt u weer verder kijken.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >