Kosten graf ruimen


5 mei 2017

Vraag nummer: 50636

Mijn ouders liggen begraven bij de katholieke kerk in Wijlre.
Eind volgend jaar wordt het graf geruimd.Komen deze kosten voor de kerk gemeente Gulpen.Wittem of komen daar kosten voor mij bij. Ik had gehoord dat de gemeente Gulpen geen kosten in rekening brengt daar deze al in de grafrechten zitten. Al met al veel onduidelijkheid.
Gaarne antwoord op mijn vraag.Wat mag de kerk vragen aan kosten voor het ruimen als dat is vastgelegd.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De begraafplaatshouder, het RK kerkbestuur, mag alleen kosten voor het ruimen van het graf rekenen als dat al was vastgelegd in de overeenkomst waarmee het graf is uitgegeven of verlengd. Anders niet.

Normaal gesproken zitten de kosten van het ruimen van een graf in het tarief dat bij de uitgifte van het graf wordt berekend.

Zie het uitgebreide antwoord op vraag 7715 'Graf opzeggen / kosten ruimen grafmonument' in de lijst van Meest gestelde vragen van de Juridische adviesrubriek van Uitvaart.nl.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.