vervolg-advies via de website (62697). Ik" />

Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Graf schudden en tegelijkertijd resten uit geruimd graf herbegraven (3)


9 april 2021

Vraag nummer: 62713

Geachte heer Van der Putten,

Graag ik wil u heel hartelijk bedanken voor uw uitgebreide en gedegen vervolg-advies via de website (62697). Ik ben deze week een paar keer van hoop naar vrees gegaan en vanavond heeft mijn goede moed weer de overhand gekregen en heb direct een brief aan de ambtenaar geschreven met uw advies in de bijlage.

Wat bijzonder dat u door middel van deze website zoveel mensen in kwetsbare situaties, het gaat vaak toch om verdriet om geliefden, rouw en nabijheid, belangeloos van advies wilt voorzien.

Met een heel hartelijke groet,

XX

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Dank voor uw compliment.

Een andere lezer van deze rubriek attendeerde mij op graven op de Oude Begraafplaats bij de Brandaris op Terschelling, waar soms wel een dozijn mensen in begraven is. Men sprak dan niet over het 'schudden', maar het 'verdiepen' van graven. Dat is misschien ook wel een betere meer feitelijke omschrijving van de handelingen die dan verricht worden.

Het aardige is dat men op de site Begraafplaatsenonline.nl kan vinden, dat in sommige graven in de loop der jaren een veelvoud aan mensen is bijgezet. Al die graven zijn dan in een eeuw tijd meermaals geschud of verdiept.
Dat is precies wat de bedoeling is van deze eeuwenoude en nog steeds actuele regeling.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Themamiddag Financiën en Beheer van de Begraafplaats met mr Willem van der Putten, op 10 juni 2021
De financiële kant van de exploitatie en het beheer roept bij de houders van begraafplaatsen in toenemende mate vragen op. Het gerenommeerde adviesbureau Van den Bosch & Partners organiseert daarom samen met mr. Willem van der Putten een speciale themamiddag rondom het beheer en de financiën van de gemeentelijke begraafplaats.

TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >