Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kosten ruiming graf


19 maart 2018

Vraag nummer: 54272

Geachte mevr./mijnh.,
Ik heb een vraag. Wat zijn de kosten voor ontruiming van een graf.
Het gaat om het graf van de ouders. Mijn broer is hierover gebeld met de vraag of we de grafrechten wilden verlengen. We hebben besloten van niet. We kregen toen een antwoord dat we voor de ontruiming moeten betalen. Is dit normaal het graf is ongeveer 25 jaar. We hoeven toch niet voor een ontruiming te betalen als we niet verlengen. Het geld moest ook meteen deze week betaald worden. Graag uw antwoord. M.vr. Gr. Frits Wissing

Antwoord:

Geachte heer,

Het is niet normaal dat gevraagd wordt om kosten voor de ruiming van een graf te betalen. Die kosten zitten gewoonlijk verdisconteerd in de kosten van de grafrechten (huur) van een graf, toen de uitgifte van het graf werd gevraagd.
Dat de kosten meteen deze week betaald moeten worden, ruikt naar bluf.

Ook is het zo dat willekeurige nabestaanden helemaal geen verplichting hebben om iets te betalen; hooguit de persoon met wie de begraafplaats een overeenkomst heeft.

Ik verwijs naar vraag 'Kosten verwijderen grafsteen einde huurperiode' in de lijst van Meest gestelde vragen en de vele verwijzingen die in mijn antwoord staan.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Op zaterdag 14 april 2018 wordt de derde editie gehouden van de Uitvaartbeurs Amsterdam. In de historische Westerkerk kunnen bezoekers inspiratie en informatie vinden bij meer dan tachtig stands. De Uitvaartbeurs Amsterdam is de grootste consumenten uitvaartbeurs van Nederland.

TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >