Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kopen of ruimen familiegraf (ander familielid heeft niet verlengd)


17 februari 2016

Vraag nummer: 45264

Wij hebben een familiegraf. De rechten, althans de papieren waren in bezit van een aangetrouwd persoon. Vanaf 2013 is door aangetrouwd persoon niet meer betaald. Al jaren willen wij de rechten en ook de daarbij horende lasten overnemen. Niet gelukt. Nu worden wij ineens geconfronteerd met binnen 2 weken 11.000 euro betalen voor het al bestaande familiegraf, opnieuw kopen dus, of er wordt geruimd. Al jaren willen wij het familiegraf. Van het niet meer betalen wisten wij niets af. Is of bestaat er een mogelijkheid dat wij met bijv. terugwerkende kracht met desnoods een boete oid het contract voorzetten? Het is ons bekend dat de sommige graven na 20 jaar niet betalen, nakomen van de verplichtingen nog steeds niet geruimd worden.
Met viendelijke groet en in afwachting van uw antwoord,
XX

Antwoord:

Geachte heer mevrouw,

Waarschijnlijk gaat het om dezelfde situatie als waar ik vanmiddag eerder een antwoord op gaf.

Uw vraag is nog altijd te algemeen om een antwoord op te geven. Als door de aangetrouwde persoon vanaf 2013 niet betaald is, was het de begraafplaats dan bekend dat u het graf wilde overnemen? Was dat die aangetrouwde tante bekend? Hebt u daar bewijs van?

Er zijn misschien nog wel mogelijkheden. Maar dan heb ik eerst meer gegevens nodig. Ik moet eerst weten welke begraafplaats het is en om type graf het gaat. Dan heb ik documenten nodig zoals oude grafakte(s), correspondentie, mails, rekeningen e.d. Zowel van de begraafplaats als contact met de aangetrouwde persoon.
Als u dat soort documenten van de begraafplaats niet hebt, moet u ze eerst opvragen.

Een ander aspect is ook dat als de aangetrouwde tante het grafrecht liet vervallen zonder eerst met familie contact op te nemen, dat zij verantwoordelijk gehouden kan worden voor de schade. Dan betaalt zij de kosten maar om de situatie te herstellen. Dat lijkt mij zeer reƫel. Maar goed, daarvoor moet ik eerst meer feiten en details kennen.

Mijn contactgegevens staan in de Bedrijvengids van deze site.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Kan de houder van de begraafplaats andere voorwaarden opleggen bij de overschrijving van een grafrecht?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE