Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Opzegging ongedaan maken van eigen graf al 50 jaar


17 februari 2016

Vraag nummer: 45246

mijn moeder haar ouders hebben in de jaren 60 een familiegraf gekocht. deze ouders zijn daar begraven zo ook 2 broers van mijn moeder. Aangetrouwde tante had de akte na overlijden automatisch gekregen. Er is nog 1 plek. mijn moeder wil daar graag bij, ze is ziek en 81 jaar. Nu heb ik gister met die tante gebeld, maar deze heeft het graf in 2013 opgezegd. Nu zegt de begraafplaats dat wij het opnieuw kunnen kopen voor 11.000 euro. Mijn moeder heeft samen met broers en zussen getekent voor dat graf, dat in de jaren 60. Als die tante de akte aan ons had gegeven hadden we maar 80 euro kwijt geweest. Het graf is er nog steeds, is er een wettelijke manier om die akte nu nog op de naam van mijn moeder te krijgen? met vriendelijke groet Wilma

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Op zo'n algemene vraag kan ik geen antwoord geven. Want het hangt er van af op welke begraafplaats om wat voor type graf het gaat en wat die 'opzegging' van die tante in 2013 in heeft gehouden. Heeft ze afstand gedaan of wilde ze geen verlenging betalen?
Van belang is natuurlijk ook voor wat voor termijn het graf was uitgegeven.

Misschien zijn er nog wel mogelijkheden, als bijvoorbeeld aangetoond kan worden dat van een graf voor onbepaalde tijd door een onnadenkend aangetrouwd persoon afstand is gedaan.

U kunt met mij contact opnemen om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken. Maar dan heb ik eerst meer gegevens nog, over de begraafplaats, de oude grafakte, oude rekeningen e.d. Als u dat soort documenten niet hebt, moet u ze eerst opvragen. Anders is overleg zinloos. Mijn contactgegevens staan in de Bedrijvengids van deze site.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Kan de houder van de begraafplaats andere voorwaarden opleggen bij de overschrijving van een grafrecht?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE