Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Graf in muur


29 maart 2012

Vraag nummer: 27977

Ik wil graag ,inplaats van onder de grond of gecremeerd worden ,in 'n muur.
Zijn er in Nederland daar mogelijkheden voor ?En zo ja...waar ?
Groet,
Tonny

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Ja, er zijn in Nederland ook mogelijkheden om in een nis in een muur begraven te worden.

Dit kan al ruim 100 jaar in het mausoleum op de gemeentelijke begraafplaats Kleverlaan in Haarlem. Bovendien is het recent, in 2010 en 2011, op meer Haarlemse begraafplaatsen, St. Jozef en Akendam mogelijk geworden.
Op de begraafplaats van de Heilig Landstichting zijn er 2 verschillende mogelijkheden om bovengronds begraven te worden: in een crypte en in een wand van bovengrondse kelders.
Wandgraven kent men ook op de gemeentelijke begraafplaatsen van Enschede (sinds 2005 op de Oosterbegraafplaats) en in Zwolle. Daar noemt men het galerijgraven.

In het Limburgse Valkenburg is het begraven in de (heuvel)wand van de Cauberg al een heel lang bestaand fenomeen. Op de begraafplaats van Uitvaartcentrum Bovens in Maastricht kent men sinds 2006 galerijgraven.

De Hervormde begraafplaats Duinhof in Lisse kent ook wandgraven. Sinds 2005 zijn er 136 wandgraven gerealiseerd waarvan er inmiddels ruim 60 zijn verkocht. In een galerijwandgraf mag één overledene of meerdere asbussen/urnen worden bijgezet. De uitgiftetijd van een galerijwandgraf is 20 jaar. Daarna kunnen de rechten worden verlengd.

U ziet, er zijn mogelijkheden. De tarieven wijken niet veel af van de prijs van een graf in de grond. Soms zijn ze zelfs iets goedkoper.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Of kijkersvragen zoals over de aankoop en het behoud van een graf voor eeuwig:

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE