Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Begrafenis kosten uit erfenis betaald 3


18 november 2020

Vraag nummer: 61991

Beste meneer van der Putten,
ik wil u graag bedanken voor snel antwoord.
Ik heb direct alles gedaan na u advies-per e-mail en ook per post papier brief naar gemeente gestuurd. Het gaat om gemeentelijke begraafplaats Heidehof in Apeldoorn. Direct na overlijden van mijn partner ik wilde uitvaart zelf regelen en ook betalen in Tsjechie. Wij hebben daar voor 8 jaar gewoond en mijn man is daar overleden.
Het familie van mijn man was het daar niet mee eens. Van respect voor de moeder heb ik geregeld dat mijn man was terug naar Nederland vervoerd.
Omdat mijn man had geen special wens, vroeg ik aan familie voor crematie, zo we zouden de as kunnen splitsen. De ouders zijn normaal grootse deel van het jaar in Spanje. Maar de familie heeft alles geregeld op eigen manier. Ik must nog in Tsjechie blieven voor resultaat autopsie en politie rapport. Ik was hulpeloos en ik heb met Monuta gebeld, maar omdat het stiefvader was opdrachtgever, ze konden niets doen.
Toen ik nog wist niet dat hij nam al ons geld uit het huis. Als u weet het uitvaart heeft het stiefvader betaald van onze geld ,ik heb alleen gekregen 3 rouwkaarten en kopie van de toespraak. Ik hope dat ik kan het grafrechten krijgen voor kinderen, voor ons is het echt belangrijk. Ik weet dat uitvaart kosten moeten worden betaald door erfenis.
Mijn vraag is moet wij alles betalen , dus graf en grafsteen ook als misschien gaat nog iemand anders zal in het graf worden begraven? Bedankt en fijne dag

Antwoord:

Geachte mevrouw,

In uw geval spelen er zoveel zaken een rol, dat u een goed advies moet krijgen. Daarvoor moet u een advocaat zoeken, zoals ik u al schreef.
Met een halve vraag en een half antwoord via internet bent u niet goed geholpen. Ik zie dat u zelf niet ziet of beseft wat belangrijke informatie is voor uw situatie. In een gesprek kan een advocaat dat wel met u bespreken.

U vraagt "moeten wij alles betalen, dus graf en grafsteen ook als misschien gaat nog iemand anders zal in het graf worden begraven?"
Het goede antwoord op een dergelijke vraag kan alleen worden gegeven, als de adviseur meer details van de omstandigheden kent. Die ken ik niet, dus ik kan geen goed advies geven.

Nogmaals: zoek een advocaat die u kan helpen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP voor gemeenten

De Interactieve dagen Wet op de lijkbezorging / Adviesdag begraafplaatsen / Islamitisch begraven met mr Willem van der Putten gaan door op:

1. Maandag 30 november 2020 van 09.30 uur tot 16.30 uur; of
2. Maandag 14 december 2020 van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Voor 30 november 2020 zijn inmiddels 16 aanmeldingen ontvangen; er is nog ruimte voor 4 andere.
Voor 14 december zijn nog maar 7 meldingen ontvangen. Voldoende om de dag door te laten gaan. Maar daar is dus meer ruimte voor meer mensen. Letterlijk en figuurlijk.

Locatie:
Seats2Meet, Stationsplein 49 in Amersfoort.
De locatie voldoet volledig aan de normen van het RIVM.

Kosten:
U kunt deze training bij het adviesbureau Burger- en Publiekszaken B.V. van Johan van den Broek bijwonen voor een bedrag ad € 395,00 per persoon exclusief BTW.
U kunt zich tot 8 dagen voor deze Juridische Adviesdag aanmelden via het emailadres johanvandenbroek@burgerenpubliekszaken.nl

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE