Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Beëindigen eigen graf 1


26 juli 2017

Vraag nummer: 51469

Dit blijft ten alle tijde uw moeder. Wel is de aantekening genoteerd dat in het geval dat uw moeder de grafrechten in 2018 niet wenst te verlengen, mevrouw YY daarvan op de hoogte gesteld wenst te worden en de rechten over wilt laten schrijven op haar naam. Zoals vanmiddag uitgelegd aan de telefoon, hebben wij dit voor u nagevraagd aan onze juridische afdeling. Als uw moeder besluit om niet te verlengen, doet zij afstand van de rechten op het graf en het monument, en draagt deze rechten weer over aan de begraafplaats. De begraafplaats (Yarden ZZ) is verplicht andere belangstellenden de gelegenheid te geven de grafrechten alsnog te verlengen. Een optie is om na afloop van de grafrechten ons opdracht te geven om de stoffelijke resten op te graven en te laten cremeren. Ook van deze opdracht moeten wij echter mevrouw YY op de hoogte stellen, en uit eerdere jurisprudentie is gebleken dat een eventuele rechter vaak opdracht zal geven om het graf toch in takt te laten.

Ik wil graag van u weten of bovenstaand juist is.
Het graf is van mijn moeder en wij hebben als kinderen mijn moeder allemaal het voorrecht gegeven alles te mogen beheren en regelen.
Dankjewel XX

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Alleen als u aangeeft wat de precieze situatie en wat het probleem is, kan ik zeggen of uw citaat (neem ik aan) correct en volledig is.
Wie is mevrouw YY? Wat is haar positie of rol?

Ik begrijp ook niet goed wat u bedoelt met de opmerking "wij hebben als kinderen mijn moeder allemaal het voorrecht gegeven alles te mogen beheren en regelen."

Ik heb uw naam en die van andere personen onleesbaar gemaakt in verband met uw privacy en die van anderen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Kan de houder van de begraafplaats andere voorwaarden opleggen bij de overschrijving van een grafrecht?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE