Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC)

Brancheorganisatie voor alle Nederlandse crematoria


Alle Nederlandse crematoria zijn aangesloten bij brancheorganisatie LVC, dit is de Landelijke Vereniging van Crematoria. De branchevereniging vertegenwoordigt de gezamenlijke crematoria. Ook is deze organisatie doorgaans de spreekbuis voor de media.

De LVC is actief betrokken bij Wetenschappelijk onderzoek dat betrekking heeft op de verschillende processen die spelen bij crematoria. Als brancheorganisatie houdt het LVC het aantal crematies en het crematiepercentage nauwkeurig bij. Elk kwartaal is er een actueel overzicht waarop te zien is hoeveel mensen er zijn overleden en hoeveel daarvan zijn gecremeerd. Sinds 2003 worden in Nederland meer mensen gecremeerd dan begraven. Bekijk hier de crematiepercentages van 1914 tot nu.

BELANGRIJK OM TE WETEN

Alle crematoria zijn aangesloten

Betrokken bij wetenschappelijk onderzoek

Klachten over een crematorium

De LVC (daarmee dus alle Nederlandse crematoria) is aangesloten bij de Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen. Hierdoor kunnen consumenten met klachten over de dienstverlening van een crematorium aankloppen bij de ombudsman wanneer ze er met het betreffende crematorium niet uitkomen.

Goede Doelen Fonds

Het Dr. C.J. Vaillant Fonds is het Goede Doelen Fonds van de LVC. Met gelden uit dit fonds ondersteunt de LVC initiatieven die ze waardevol vindt. Het fonds krijgt haar inkomsten uit de verkoop van (edel)metalen die achterblijven na een crematie. Het betreft hier vooral de hoogwaardige materialen die worden gebruikt voor kunstgewrichten en andere chirurgische materialen.

Mr Willem van der Putten

JURIDISCH ADVIES

Mr Willem van der Putten

LVC model algemene voorwaarden

Adres Crematorium Bond

Stel een vraag

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >