Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB)

Overkoepelend orgaan voor begraafplaatsen


Hoeveel begraafplaatsen er zijn in Nederland is niet precies bekend, het zijn er ruim 3.500, die niet allemaal meer in gebruik zijn.

Een groot aantal begraafplaatsen is verenigd in de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB), een overkoepelend orgaan voor begraafplaatsen, opgericht in 1995. De Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen is een vereniging van houders van begraafplaatsen. Als lid kunnen uitsluitend worden ingeschreven eigenaren van gemeentelijke en kerkelijke begraafplaatsen en van begraafplaatsen die worden geƫxploiteerd door een private onderneming.

De LOB is geen belangenorganisatie voor burgers. Individuele burgers kunnen geen lid worden van de LOB. Kijk voor meer informatie op www.begraafplaats.nl.

Vind een onderneming:

Landelijke Organisatie Begraafplaatsen (LOB)

Vereniging voor houders van begraafplaatsen
Deel 1: Alles over begraven
Reportage door: Uitvaart.tv In deze film gaat presentatrice Femke van Uitvaart.tv op bezoek bij Wim van Midwoud, consulent van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB). 80% van alle begrafenissen vindt plaats op een begraafplaats die aangesloten is bij de LOB.
Meer reportages
Mr Willem van der Putten

JURIDISCH ADVIES

Mr Willem van der Putten

Tijdschrift De Begraafplaats

Controle reglementen

Stel een vraag

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >