Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Adres Crematorium Bond

1 oktober 2002

Vraag nummer: 1189 (oude nummer: 1524)

Tue Oct 27 11:20:33 1998

Ik weet niet of er een overkoepelende organisatie hiervoor bestaat, maar indien die bestaat zou ik graag het adres daar van hebben. Het zit namelijk zo, ik wil als afstudeeropdracht voor mijn studie (Architectuur aan de TU Delft) een crematorium, met eventueel een mortuarium, ontwerpen. Het liefst zou ik daarvoor een locatie pakken waarop het inderdaad de bedoeling is dat daarop in de toekomst een crematorium komt. Ik hoop dat zo'n organisatie mij daar verder mee zou kunnen helpen.
Groetjes, Mattie

Mattie van den Thillart Boerderijstraat 8 2623 AT Delft 015-2619622

Antwoord:

Tue Oct 27 22:44:26 1998

Geachte mevrouw,

Uiteraard is er een overkoepelende instelling van crematoria. U weet dat als ergens 2 Nederlanders zijn, ze een vereniging of een kerkgenootschap oprichten. Als ze met z'n drie├źn zijn een koepelorganisatie van hun verenigingen, etc. En met crematoria is het niet anders.

Alle Nederlandse crematoria zijn lid van de Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC). U kunt het actuele adres vinden op deze site; zie bij 'Bedrijven en instellingen' onder brancheverenigingen

Ik weet niet of de LVC betrokken is of wordt bij plannen voor crematoriumbouw, maar dat hoort u van hen zelf, als u contact opneemt.

mr W.G.H.M. van der Putten

27 oktober 1998

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder