Uitvaart regelen

Wanneer de huisarts of de behandelend arts in het ziekenhuis de verklaring van overlijden heeft opgesteld kan je de uitvaart gaan regelen. De ervaren uitvaartverzorgers van Topuitvaarten kunnen de uitvaart verzorgen. Neem geheel vrijblijvend contact op met Topuitvaarten op telefoonnummer 088 – 848 82 27 (24/7).

Familieberaad

Na het overlijden van een dierbare is het verstandig om eerst met familie om de tafel te gaan en niet meteen een ondernemer te bellen. Houdt eerst familieberaad en bepaal gezamenlijk de wensen. Hoeveel geld wilt u besteden? Zijn er wellicht uitvaartwensen bekend? Maak een lijstje met punten die u wilt bespreken en vragen die u wellicht heeft. Is er overeenstemming over dit soort zaken, bel dan pas de uitvaartondernemer.

Is er geen uitvaartonderneming bekend? Maar wilt u een persoonlijke uitvaart zonder verborgen kosten achteraf? Bel dan met Uitvaart.nl: 088 84 88 227.
Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar.

Uitvaart bespreken

De uitvaartverzorger maakt na de melding van overlijden een afspraak om de uitvaart te bespreken. Tijdens dat gesprek wordt onder andere overlegd over de laatste verzorging van de overledene, waar de overledene wordt opgebaard (thuis of in uitvaartcentrum). Er wordt tijdens het eerste gesprek ook gevraagd of de overledene wordt begraven of gecremeerd. De uitvaartverzorger ondersteunt en inspireert de familie bij het regelen van de uitvaart. Onthoud daarbij dat de vrijwel alles mogelijk is om er een heel persoonlijk afscheid van te maken. Stel daarom gerust elke vraag die je wilt stellen aan de uitvaartverzorger.

In de dagen tussen het overlijden en de dag van de uitvaart zal uitvaartverzorger de nabestaanden zoveel mogelijk ontzorgen. Samen wordt de invulling van de uitvaart voorbereid.

Wat als de overledene een uitvaartverzekering had?

Veel uitvaartverzekeraars hebben in grote letters een meldnummer op hun site staan. Vaak suggereren ze dat je gebonden bent aan hun uitvaartverzorgers.

Echter, ook wanneer de overledene een uitvaartverzekering heeft mag je de uitvaart laten verzorgen door de uitvaartondernemer van jouw keuze. De verzekeraar zal wel proberen om de nabestaanden over te halen om de uitvaart te laten verzorgen door de verzekeraar. Dat is voor de verzekeraar gunstiger omdat die dan geen geld hoeft uit te keren aan een andere partij.

Vaak wordt bij de melding van overlijden tegen nabestaanden gezegd dat er een lager bedrag uitgekeerd zal worden dan de waarde van de uitvaart die staat vermeld in de polis. Maar de tarieven die de grote landelijke uitvaartverzekeraars rekenen (voor hun eigen diensten) zijn veel hoger dan de tarieven van uitvaartondernemers die zich puur richten op het verzorgen van uitvaarten. Daardoor zijn nabestaanden vrijwel altijd goedkoper uit wanneer ze de uitvaart laten verzorgen door een uitvaartondernemer van eigen keuze.

Het is heel eenvoudig om in korte tijd inzicht te krijgen in de tarieven. Op Uitvaartmarkt.nl kan je aangeven wat de wensen zijn voor de uitvaart en dan ontvang je binnen enkele uren offertes van beschikbare uitvaartondernemers in jouw regio. Neem gerust de tijd om een keuze te maken het is niet nodig om binnen een of twee uur te beslissen met welke uitvaartondernemer je het afscheid wil regelen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >