waar moeten mijn kinderen heen.


22 september 2011

Vraag nummer: 26120

Stel dat mijn vrouw en ik beide te komen overlijden. Naar wie gaan mijn kinderen dan. En als ik al iemand beschrijf in een testament is deze dan verplicht de voogdij aan te nemen. En hoe gaat dit dan financiëel. Ook wil ik graag dat mijn kinderen bij elkaar blijven wonen. Heb namelijk 2 kinderen. En wil niet dat ze uit elkaar gehaald zouden worden.

Antwoord:

Geachte heer,

In een testament kunt (u beiden, elk een eigen testament) een voogd aanwijzen. Indien u beiden overlijdt met achterlating van minderjarige kinderen, kan de voogd in principe nog weigeren, maar ervan uitgaande dat de voogd dat niet doet, verklaart de voogd dat bij de rechtbank en daarmee is één en ander wat dat betreft rond.
In het testament kunt u het verzoek doen dat de voogd de verzorging en opvoeding ook op zich neem en het verzoek dat de kinderen bij elkaar blijven. Verder overleg ook wat de (eventuele) rest van de inhoud van uw testament betreft alsmede de eventuele aanwijzing van een 'back-up' voogd, kunt u het beste voeren met uw notaris.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >