Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

volmacht zelf maken?

31 januari 2006

Vraag nummer: 9976 (oude nummer: 7382)

S.S.T.T.
Is een volmacht pas rechtsgeldig wanneer deze door een notaris is bekrachtigd of is het zo dat ik zelf een volmacht kan maken, zodat een erfenis op de Nederlandse Antillen via deze volmacht afgehandeld kan worden. Kunt u mij ook zeggen welke elementen de tekst van een volmacht moet hbevatten? Mvgr.H.A. Langenberg

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Natuurlijk kunt u zelf een volmacht maken, maar als dat niet afdoende is om de nalatenschap mee af te wikkelen, dan heb je er nog niets aan.

Laat de notaris op de NA de volmacht maken, naar u sturen, u controleert en zet uw handtekening bij de NL notaris voor legalisatie en klaar is Kees (lijkt me).

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder