volmacht vervallen


20 december 2005

Vraag nummer: 9825  (oude nummer: 7127)

L.S,
In 1996 hebben mijn ouders mij een volmacht gegeven voor al hun financiele zaken.
het betrof een en/of rekening en een en/of spaarrekening.Beide hebben deze volmacht getekend.Mijn vader is in juni 2004 overleden en tot dusver heb ik nergens problemen mee gehad.nu heb ik alle bankzaken van mijn(ondertussen demente) moeder naar mijn woonplaats overgezet omdat dit gewoon makkelijker voor mij is. Dit is ong.3 weken geleden gebeurd en nu krijg ik plots te horen dat de volmacht niet meer telt omdat papa is overleden.Mijn moeder kan geen handtekening meer zetten om toestemming te geven voor een rekenig op haar naam.Kan dit?? Mama heeft toch ook getekend samen met papa en het is toch een en/of rekening?
Mama is ook niet meer in staat om een nieuw indetiteitsbewijs te laten maken.Er is een testament dat alles voor de langstlevende is maar zelfs dat is geen argument.Kunt u mij astublief zeggen wat ik kan doen.Ik laat mama niet onder curatele stellen dat mensje heeft nog nooit een cent schuld gemaakt dus dat doe ik niet! Zegt u a.u.b. wat ik kan doen

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Volmachten vervallen inderdaad door overlijden. Je zou kunnen zeggen dat de volmacht die moeder heeft afgegeven nog geldt, maar banken hebben daarin een eigen verantwoordelijkheid.

Verder lijkt het mij toch zeer aan te bevelen het vermogen van uw moeder onder bewind te laten stellen. Bewind gaat (veel) minder ver dan curatele, dus dat is lijkt mij wel erg aan te bevelen.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE