Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Volmacht intrekken

15 februari 2006

Vraag nummer: 10051 (oude nummer: 7499)

Hallo, Mijn moeder van 91 heeft vorig jaar een volmacht gegeven aan mijn zwager, die nog niet zo lang in de familie is. het is de 2e man van mijn zus.Wij de 5 andere kinderen zijn het daar beslist niet mee eens.Mijn zwager heeft een veroordeling door de rechter en heeft al 2 x de hypotheek van het huis van mijn moeder verhoogt zonder dat wij daar van in kennis gesteld zijn. Heel toevallig zijn wij er achter gekomen dat mijn moeder die volmacht via de notaris met onze zwager heeft geregeld. Kunnen wij de 5 kinderen die volmacht laten intrekken door onze moeder.Zij wordt al een aantal jaren gemanipuleerd door deze zwager, die ons nergens over informeerd.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Wellicht een optie om via de rechter het vermogen van uw moeder onder bewind te laten stellen. De vraag is of daarmee de volmacht is vervallen. De volmacht zou dan nog door uw moeder herroepen moeten worden.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder