volmacht en en/of rekening


1 februari 2013

Vraag nummer: 33504

Mijn oudste zus heeft samen met mijn moeder een en/of rekening. Zij doet al jaren de financieen voor mijn moeder. Twee andere zussen hebben nu via een notaris op zijn advies een volledige volmacht van mijn moeder. Zij heeft een tia gehad en kan niet meer terug naar huis.In beginsel was deze volmacht bedoeld voor de verkoop en levering van haar woning. Mijn moeder wil eigenlijk dat de oudste nog steeds de financieen doet. Dit alles is zonder onderling overleg gegaan. Wat nu te doen, want de gevolmachtigden willen dat de en/of rekening op naam van mijn moeder komt en dat de oudste nog wel internetbankiert. Dat "mag" zij dan als goedmaker blijven doen.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Wat verstandig is in deze kan ik slecht beoordelen. Als maar voor iedere betrokkenen duidelijk is wie wat doet en welke bevoegdheden heeft.
En/of zegt ook niet iets over de 'eigendom' van het saldo, maar meer iets over de beschikkingsmacht. In die zin lijkt het ook wel op een volmacht. Doorgaans overigens eindigt een volmacht bij overlijden van de gevolmachtigde terwijl en/of doorgaans 'gewoon' doorloopt bij overlijden van de rekeninghouder.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE