Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

verkoop huis moeder

11 maart 2008

Vraag nummer: 11602 (oude nummer: 10422)

Mijn moeder is onlangs verhuisd naar een verzorgingstehuis. Zij woonde in een koopwoning. Deze wil ik doorverkopen maar ik ben niet volmachtigde. Bovendien heeft mijn moeder geen legitimatiebewijs en is niet meer ter been. Hoe kan ik het huis alsnog verkopen?

mvg

Antwoord:

Geachte mevrouw,

U vraagt of u moeder een algemene notariele volmacht kan afgeven en vraagt vervolgens een notaris om langs te komen. Kan uw moeder haar wil niet goed meer bepalen dan is bewind/curatele de aangewezen weg.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder