Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

verhuur woning

16 februari 2010

Vraag nummer: 13511 (oude nummer: 15114)

Is het mogelijk de woning van mijn moeder aan fam te verhuren terwijl m,n moeder in verpleeghuis zit en de overige fam liever wil verkopen.wat zijn onze rechten en hoe moeten we dit zonder ruzie regeelen

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Als de woning van uw moeder is, kan alleen zij daarover beschikken. Als zij daartoe niet (meer) in staat is, is het zaak om het vermogen van moeder onder bewind te stellen. De bewindvoerder kan dan bepaalde beschikkingshandelingen verrichten, al dan met goedkeuring van de kantonrechter.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder