problemen met bewindvoerder en erfenis


2 juni 2020

Vraag nummer: 60891

Geachte heer van de Griend, graag zou ik uw advies bij het volgende probleem: mijn stiefmoeder heeft mij als executeur van haar testament aangewezen, tevens wil ze dat ik haar uitvaart regel en ben ik enig erfgename van haar. Het is vastgelegd in het testament, maar helaas heb ik daar geen schriftelijk bewijs van op dit moment. Mijn stiefmoeder is nu dement en kan geen bevesting hiervan geven. Ze heeft iemand die haar eerste contactpersoon en tevens mentor/bewindvoerder is, die ik niet vertrouw. Ik heb daar goede redenen en bewijs voor. ik ben bang dat deze persoon of haar familie de belangen van mijn stiefmoeder schaden en na haar dood erfstukken gaan achterhouden of geld opnemen waar ze geen recht op hebben.Tevens ben ik bang dat ze me de kans niet geven op het regelen van mijn stiefmoeders uitvaart. Kan ik iets doen, of sta ik machteloos? ( Ik heb in begin februari een al klacht over deze persoon ingediend bij de kantonrechter, ik heb daar nog steeds geen officieel antwoord op gehad., dus dat lijkt geen zoden aan de dijk te zetten.) Alvast mijn dank voor uw moeite.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Inderdaad lijkt mij de reeds door u gekozen weg van het indienen van een klacht indien daar gronden voor zijn op dit moment de beste weg. Indien u geen reactie ontvangt, zou u er achteraan kunnen bellen. Wellicht duurt alles wat langer vanwege Corona.
De uitvaart gaat pas spelen na overlijden en dan ook komt het testament naar boven. De bewindvoerder zou dan op dat moment geen rol meer hebben maar wel rekening en verantwoording moeten afleggen.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE