Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Moet ik als bewindvoerder het overlijden melden aan de rechtbank?

24 oktober 2017

Vraag nummer: 52474

Hallo,
ik ben bewindvoerder voor mijn moeder, maar ze is onlangs overleden. Moet ik dit melden bij de rechtbank ?? En hoe doe ik dat, schriftelijk ?

groetjes Wendy

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Dat lijkt mij wel, maar vraag gewoon eens aan de rechtbank wat zij verder van u nodig hebben. Doorgaans moet er ook een eind rekening en verantwoording worden afgelegd. Het gaat er voor u om dat u gekweten wordt van uw taak.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder