Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Mijn zus heeft volmacht van mijn moeder

29 januari 2022

Vraag nummer: 64296

Mijn zus heeft volmacht van mijn moeders bankrekening en mijn moeder zonder overleg met mijn moeder in een zorghuis zetten na revalidatie van haar operatie. Mijn zus heeft de huur van dat zorghuis al via de machtiging betaalt en is voornemens mij buiten te sluiten van het geld van mijn moeder. Mijn moeder is bang voor mijn xys, en vooral haar man die altijd achter ons familie geld aanzit. De executeur van mijn moeder is de beste vriend van mijn zwager en spelen onder e een hoedje. Wat kan ik her beste doen om te voorkomen dat mijn zus en haar man met het geld ervan doorgaan?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het gaat uiteindelijk om de wens van uw moeder en er dient aan haar rekening en verantwoording te worden afgelegd. Zij kan ook de volmacht herroepen.
Indien uw moeder wellicht haar wil niet meer kan verklaren, dan zou u wellicht bewind kunnen aanvragen via de rechter.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder